Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΕΝΑ ΛΕΥΚΩΜΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ ΣΦΑΚΙΩΝ


THE GOOD OLD LOUTRO Έτσι τιτλοφορείται ένα Λεύκωμα με φωτογραφίες που "ανέβασε" στο Facebook η Κα Alison Murray - Androulakaki (σύζυγος Σταύρου Γεωργ. Ανδρουλακάκη) από το Λουτρό Σφακίων. Πρόκειται για ερασιτεχνικές λήψεις της περιόδου 1960-1980, όπου εικονίζονται σχεδόν όλοι, λιγοστοί άλλωστε, κάτοικοι του μικρού χωριού και μερικοί παρατυχόντες από άλλα μέρη (*). Είναι άξια συγχαρητηρίων η Κα Alison για την ωραία αυτή πρωτοβουλία! Μακάρι κι άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να παρουσιάσουν τα δικά τους οικογενειακά φωτογραφικά αρχεία.

Από τις φωτογραφίες του Λευκώματος μία μόνο είναι παλιά και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα. Ετούτη ΕΔΩ

Η φωτογραφία πρέπει να είναι της δεκαετίας 1920. Εικάζω ότι ο μεσαίος στη πρώτη σειρά με την λεβέντικη αρχοντική κορμοστασιά είναι ο Aντρουλακοσταυράκης, παππούς του Σταύρου.

Με την ευκαρία παρουσιάζω κι εγώ μια φωτογραφία από το Λουτρό (δεκαετίας 1950)

Αυτός μπροστά από την βενζινομηχανή είναι ο μακαρίτης ο Αθήτης (Ανδρέας Αθητάκης) κι εκείνος με τις γκυλότες ο Περονταμουλής, ο Νταμουλής Περάκης από τη Χώρα Σφακίων, που τότε ήτανε δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο του Λουτρού.
Ευχαριστώ την Κα Ευαγγελία Μιχ. Πρωτοπαπαδάκη (κόρη του Αθήτη) που ευγενικά μου την παραχώρησε μαζί με όλες τις άλλες από το οικογενειακό της αρχείο.

Δες και κάποιες άλλες αναρτήσεις μας σχετικές με το Λουτρό ΕΔΩ.

(*) Μια προσεκτικώτερη παρατήρηση των φωτογραφιών αποκαλύπτει ότι κάποιες είναι παρμένες από το διαδίκτυο. Όπως αυτή ΕΔΩ, που την έχει πάρει από την ανάρτησή μας αυτήν ΕΔΩ (αποκόβοντας το λογότυπό μας!)

Mail Antreas P. Hatzipolakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 

Free Hit Counter