Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ο ΧΑΡΧΑΛΗΣ ΣΕ ΓΑΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩΠΟΛΗ

Απόσπασμα από συνέντευξη του Ν. Χάρχαλη. Ολόκληρη ΕΔΩ
Συγχαρητήρια στον Rivendell για αυτό το σπουδαίο ντοκουμέντο που ανάρτησε στο ιστολόγιό του ΚΙΣΑΜΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ !

[...]Ι.Π: Πιο συχνά σε ποια μέρη έπαιζες;

Ν.Χ: Όπου με καλούσανε ο κόσμος, έπαιζα. Και στο Σέλινο και στα Κεραμιά στα μαδαροχώρια και στα Σφακιά, παντού.[....] Στα Σφακιά έπαιζα μέχρι το '35 κάθε χρόνο σχεδόν στην Αράδαινα, στον Άγιο Γιάννη, στο Μουρί και σ’άλλους τόπους. Στην Ανώπολη είχα φίλους, αλλά επειδή βαστούσε η ρίζα των Μαργιάνων από’κειά, έπαιζε ο Γιώργης. Στα Λιβανιανά το ’25 πήγαμε να παίξουμε σε έναν γάμο και καθήσαμε εκειά δέκα μέρες, δεν μας αφήνανε να γαήρομε πίσω. Με το που πήγαμε να φύγομε, ένας από την παρέα μας επήρε με το ζόρι να πάμε στο σπίτι του στση Αγιάς Ρουμέλης στη Σαμαριά με βάρκα, γυαλό γυαλό, μου βγήκανε τα σκώθια μου, κάτσαμε κι εκειά άλλες πέντε μέρες και γλεντίζαμε κι άντε πάλι να γαήρω στα Λιβανιανά που'χα παρετημένη την φοράδα μου. Είχα τότεσας μια καλή φοράδα και δεν καταλάβαινε αυτή από γκρεμνά και κακοδρομιές και μπόρουνα να γυρίζω ούλα τα χωριά με άνεση ας πούμε.


Πάντως τουλάχιστον μια φορά είχε παίξει και στην Ανώπολη. Όπως έχω ακούσει τον πατέρα μου να λέει, στο γάμο του Κριγιαραντρουλή έπαιζε ο Χάρχαλης μια βδομάδα και μάλιστα είχε "βγάλει" ένα αρκετά αξιοσέβαστο ποσό χρημάτων.

Ο γάμος αυτός έχει γίνει θρυλικός! Παντρευότανε ο Αντρέας Παύλου Κριαράς κι έπαιρνε την Άννα Σταύρου Αντρουλακάκη από το Λουτρό [ο πατέρας της σε φωτογραφία ΕΔΩ]. Το σπίτι που κάτσανε κι έγινε και το πολυήμερο γλέντι με τον Χάρχαλη ήταν το σπίτι του Δασκαλογιάννη. Ήταν ερείπιο κι ο γαμπρός το είχε ανοικοδομήσει σχεδόν εκ βάθρων.

Λένε πως μόνο οι κουμπάροι ήταν 100 άτομα (ο πρωτοκούμπαρος κι οι σέρτες του) και σε καθενός κουμπάρου τη μεριά είχανε βάλει και από μια βραστή κριγιαροκεφαλή!

Mail Antreas P. Hatzipolakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 

Free Hit Counter