Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΝ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ...

Το 1971 η διακεκριμένη Καθηγήτρια Σοφία Α. Αντωνιάδη εξέδωσε τη βιογραφία του Εμμ. Αντωνιάδη, Κρητικού αγωνιστή και λόγιου. [Σελίδα τίτλου ΕΔΩ]. Στη σελιδα 54, υποσημείωση 3, διαβάζουμε:

Πολύ παράδοξα, μόνο ο σύγχρονός του ιστορικός Γρηγ. Παπαδοπετράκης στο έργο του Ι σ τ ο ρ ί α τ ω ν Σ φ α κ ί ω ν (Αθήναι 1888) ούτε καν το όνομα του Εμμ. Αντωνιάδη αναφέρει. [Ολοκληρη ΕΔΩ]

Να όμως που και ή ίδια η βιογράφος υποπίπτει στο ίδιο ακριβώς "παράπτωμα"! Σε ολόκληρο το βιβλίο της δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά του ονόματος του Εμμ. Βυβιλάκη [Δες το Ευρετήριο ΕΔΩ], που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο Κίνημα του 1841, κι αργότερα στηλίτευσε μέσω της εφημερίδας του ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ τους πρωταγωνιστές του Αδελφούς Χαιρέτη, Εμμ. Αντωνιάδη κ.ά. Μάλιστα ο Αντωνιάδης, από την εφημερίδα του ΑΘΗΝΑ, απάντησε στον Βυβιλάκη, αφήνοντας και προσωπικές αιχμές εναντίον του. Ο Βυβιλάκης ανταπάντησε, παράγραφο προς παράγραφο, στα φύλλα #5 (11-10-1841 Δες ΕΔΩ) και #6 (18-10-1841 Δες ΕΔΩ την πρώτη σελίδα. Υπάρχει και συνέχεια στις επόμενες) της εφημερίδας του.

Είναι αδύνατο να μην "έπεσε" πάνω σε αυτήν την αντιπαράθεση των δυο ανδρών η συγγραφέας (αφού είχε αναδιφήσει το αρχείο και τα φύλλα της ΑΘΗΝΑΣ του Αντωνιάδη) και θα περίμενε κάποιος να την είχε σχολιάσει.


Mail Antreas P. Hatzipolakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 

Free Hit Counter